00 0
image
Oceń

Tortilla z łososiem i awokado

Tortilla to meksykański placek przygotowany z mąki kukurydzianej lub pszennej, stosowany jako pieczywo lub baza innych potraw. Można ją podawać zarówno na ciepło jako danie główne lub na zimno jako przystawka. Wypróbuj naszą wersję tortilli na zimno, podawaną z wędzonym łososiem i awokado.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania
10 min Czas przygotowania
  • Przełóż do miski serek śmietankowy, dodaj przyprawy i dokładnie wymieszaj.

  • Posmaruj placki doprawionym serkiem, połóż plastry łososia, dodaj pokrojone w plasterki awokado i skrop wszystko sokiem z limonki.

  • Dopraw tortillę świeżo zmielonym pieprzem.

  • Zwiń tortille w rulony i włóż do lodówki na 15 minut.

Porady Gotowanie

Wolisz tortille na ciepło? Zamień awokado na świeżego ogórka i zamiast chować danie do lodówki, grilluj na patelni po 5 minut z każdej strony, aż tortilla się ładnie zarumieni.

Oceny i komentarze: 0