Pierogi ziemniaczane z makrelą

30M
Czas przygotowania
30M
Czas gotowania
15
Składniki

Składniki 4-6 Porcje

  • 800 g ugotowanych mącznych ziemniaków
  • 150 g stopionego masła
  • 200 g mąki pszennej
  • 5-6 jajek (z tego 2 do panierowania)
  • 100 g żółtego sera
  • 100 ml mleka
  • farsz: Makrela z jajkiem
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • 2-3 łyżki posiekanego szczypioru
  • 1 łyżka Pieprz ziołowy w dużym opakowaniu
  • Sol morska
  • 2 łyżeczki Oregano w duzym opakowaniu
  • 2 łyżeczki Papryka słodka w dużym opakowaniu
  • Pieprz ognisty w duzym opakowaniu

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy

Value cannot be null. Parameter name: input