Łosoś na tortilli z chamoy i posypką z zapiekanej kukurydzy

10
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 8 porcji

Składniki

  • Step 1
  • 2 kolby świeżej kukurydzy, obrane z usuniętymi włóknami
  • 1 średni pomidor, bez nasion, pokrojony w kostkę (1 szklanka)
  • 1/2 średniej zielonej papryki, pokrojonej w kostki (1/2 szklanki)
  • 1 łyżka posiekanej czerwonej cebuli
  • 2 pomarańcze malinowe, wyciśnięte (1/2 szklanki) lub 1/2 szklanki świeżego soku z pomarańczy
  • 1 i 1/3 szklanki sosu Chamoy, oddzielnie
  • 4 filety z łososia, z usuniętą skórą (115 g – 140 g każdy)
  • 8 chrupiących placków tortilla (ok. 13 cm średnicy)
  • 2 awokado, obrane, bez pestki, każde pokrojone na 16 plasterków
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce