00 0
image
Oceń

Krewetki z warzywami

To danie jest kwintesencją kuchni śródziemnomorskiej – szybkie, zdrowe i kolorowe. Krewetki i warzywa smażymy bardzo krótko, a całość doprawiamy charakterystyczną dla regionu Morza Śródziemnego kompozycją ziół. Przygotuj smaczny i zdrowy posiłek w 20 minut.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Cebulę i paprykę pokrój w cząstki, cukinię w plastry.

  • Warzywa podsmaż na bardzo mocno rozgrzanej patelni, pod koniec dodaj pokrojone na pół pomidorki, po 2-3 min wszystko zdejmij.

  • Na patelnię, na której smażyły się warzywa dodaj 2-3 łyżki oliwy a następnie smaż krewetki.

  • . Po 2-3 min dodaj wszystkie warzywa, zioła śródziemnomorskie, pokrojoną na ćwiartki cytrynę, dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.

  • Podawaj z grzankami.

Oceny i komentarze: 0