Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Halibut pieczony z warzywami z pieprzem cytrynowym

Składniki
Sposób przygotowania
  • Sposób przygotowania halibuta:

  • Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Gotujemy ryż. Z marchewki i cukinii obieraczką robimy cienkie długie plastry, kroimy w słupki, tak by przypominały cienki makaron. Czosnek kroimy w plasterki. Doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i mieszamy. Rybę nacieramy solą i pieprzem cytrynowym.

  • Warzywa i rybę układamy w naczyniach żaroodpornych, wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut, aż wszystkie składniki zmiękną. Zwijamy ,,makaron" w gniazdka i na każdym układamy kawałek ryby, posypujemy natką.

  • Sposób przygotowania pasty rybnej:

  • Rybę oczyść i wymieszaj z serem, dodaj wszystkie składniki, skrop sokiem z cytryny. Jeśli pasta będzie za gęsta dodaj odrobinę jogurtu. Można przygotowywać z różnych ryb, świetne do kanapek.

Oceny i komentarze: 0