0 0 0
image
Oceń

Dorada pieczona w warzywach

Dorada jest delikatną rybą i ma niewiele ości. Proponujemy doradę pieczoną z dużą ilością warzyw. Odpowiednio dobrane przyprawy sprawią, że to bardzo zdrowe danie będzie również wybornie smakować. Do ryby z warzywami świetnie pasuje kompozycja ziół sycylijskich.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 40 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
40 min Czas gotowania
  • Oczyszczone dorady ułóż w naczyniu żaroodpornym, od środka i w nacięciach na skórze oprósz solą i pieprzem, do środka włóż masło wymieszane z 1 łyżeczką ziół sycylijskich.

  • Wszystkie warzywa pokrój na plastry, podsmaż na oliwie, dodaj 2 łyżeczki ziół sycylijskich, dopraw solą i pieprzem

  • Warzywa przełóż do ryb, dodaj plastry cytryny, skrop wszystko oliwą

  • Piecz w temp.175⁰C ok 30 min.

Oceny i komentarze: 0