Śledzie korzenne zachwycą Cię głębią smaku oraz wyjątkowym połączeniem wyrazistych przypraw, orzeźwiających cytrusów i słodyczy miodu. Nie wiesz, jak zrobić takie śledzie korzenne? Wydaje Ci się, że to dużo pracy? Nic podobnego! Całość zajmie Ci mniej niż pół godziny. Wyprób...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
5MIN
Czas przygotowania
15MIN
Czas gotowania
14
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4
Składniki
- 500 g namoczonych filetów ze śledzi
- 2 duże cebule pokrojone w piórka
- 3 łyżki oleju
- 4 łyżki Ocet winny z białego wina
- Sok z 1 pomarańczy
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżki tartej skórki z pomarańczy
- 2 łyżki rodzynek
- 4 Liście laurowe w torebce
- 5 Goździki w torebce
- ½ łyżeczki Pieprz czarny ziarnisty w torebce
- ½ łyżeczki Ziele angielskie w torebce
- ¼ łyżeczki Imbir mielony
- ¼ soli
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce


