W tej prostej przystawce odkryjesz niezwykłe bogactwo smaków pochodzących z różnorodnych składników: słodko - kwaśnych gruszek, tłustego boczku, piwa, limonki, miodu, musztardy i gałki muszkatołowej. Doskonałe danie z grilla, ale i jako przystawka przygotowana w domu, na ruszcie piekarnika.
Gruszki pokrój na ósemki, oprósz gałką muszkatołowa i owiń boczkiem.
Miód, musztardę sarepską i piwo miksuj, dodając powoli olej do uzyskania jednolitej konsystencji sosu.
Do sosu dodaj sok z limonki, musztardę francuską i wymieszaj łyżką.
Gruszki i plastry oscypka piecz na ruszcie lub płycie żeliwnej umieszczonej na grillu.
Podawaj na rukoli z sosem.
Przed położeniem gruszek na grilla, warto odrobinę natłuścić ruszt. Dzięki temu nie będą przywierać a grill łatwiej będzie potem wyczyścić.