00 0
image
Oceń

Pieczone gruszki z grillowanym oscypkiem i sosem miodowo - piwnym

W tej prostej przystawce odkryjesz niezwykłe bogactwo smaków pochodzących z różnorodnych składników: słodko - kwaśnych gruszek, tłustego boczku, piwa, limonki, miodu, musztardy i gałki muszkatołowej. Doskonałe danie z grilla, ale i jako przystawka przygotowana w domu, na ruszcie piekarnika.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
30 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
30 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania
  • Gruszki pokrój na ósemki, oprósz gałką muszkatołowa i owiń boczkiem.

  • Miód, musztardę sarepską i piwo miksuj, dodając powoli olej do uzyskania jednolitej konsystencji sosu.

  • Do sosu dodaj sok z limonki, musztardę francuską i wymieszaj łyżką.

  • Gruszki i plastry oscypka piecz na ruszcie lub płycie żeliwnej umieszczonej na grillu.

  • Podawaj na rukoli z sosem.

Porady Gotowanie

Przed położeniem gruszek na grilla, warto odrobinę natłuścić ruszt. Dzięki temu nie będą przywierać a grill łatwiej będzie potem wyczyścić.

Oceny i komentarze: 0