Jajka faszerowane krewetkami

Jajka faszerowane to przystawka najczęściej spotykana na naszych stołach podczas Świąt Wielkanocnych. Dlaczego tak bardzo lubimy jajka faszerowane? Dlatego, że możemy je przygotować na wiele sposobów w zależności od naszych upodobań oraz fantazji. My proponujemy jajka faszerowane krewetkami. Smacznego!

Składniki
Sposób przygotowania
  • Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i przekrój na pół.

  • Wyjmij żółtka i zachowaj je do innego dania.

  • Krewetki odsącz z zalewy i przełóż do miski.

  • Dodaj obranego i pokrojonego w drobną kostkę ogórka.

  • Dopraw pieprzem i solą ziołową.

  • Farsz nałóż do jajek.

  • Majonez wymieszaj z musztardą, powstałym sosem udekoruj jajka.

  • Na każdym połóż kilka gałązek rzeżuchy.

Oceny i komentarze: 0