00 0
image
Oceń

Sól morska z mango, curry i limonką

Sól morska gruboziarnista z aromatycznymi dodatkami to doskonały sposób na urozmaicenie sobie dobrze znanych smaków. Kamis przedstawia przepis na sól morską z curry, suszonym mango, czerwoną papryką i skórką z limonki. Możesz nią solić wszystko - warzywa, kurczaka, krewetki, ryż czy frytki z batatów. Sól morska z dodatkami najlepiej smakuje, gdy posypiesz nią jedzenie tuż przed podaniem. Nada potrawie niesamowicie wyrazisty smak.

Składniki
Porcja dla: 6 łyżek lub 72 porcje
Sposób przygotowania
  • Wymieszaj sól morską i olej do dokładnego połączenia składników. Dodaj curry w proszku i chilli, dobrze wymieszaj. Wmieszaj mango i skórkę z limonki.

  • Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku, w chłodnym i suchym miejscu. W razie potrzeby wszelkie grudki rozkrusz przed użyciem.

Oceny i komentarze: 0