Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Śliwki w occie

Śliwki w occie, marynowane w korzennej zalewie na bazie octu winnego z czerwonego wina, cynamonu i goździków to doskonała przystawka do pieczonych mięs i pasztetów oraz wyrazisty dodatek do sałatek i deserów. Śliwki w occie przełamują smak serów, więc będą idealnym uzupełnieniem francuskiej deski serów i wędlin, a także słodkim składnikiem koreczków.

Składniki
Sposób przygotowania
20 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
20 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Wodę zagotować z octem, cukrem i przyprawami.

  • Syropem zalać śliwki. Gotować 2-3 minuty a następnie odcedzić.

  • Śliwki ułożyć w słoikach. Syrop ponownie zagotować i gorącym zalać śliwki.

  • Zakręcić słoiki i pasteryzować je przez 10 minut.

Oceny i komentarze: 0