00 0
image
Oceń

Ogórki małosolne

Jeśli nie przepadasz za bardzo słonym smakiem ogórków kwaszonych, koniecznie wypróbuj nasz przepis na pyszne ogórki małosolne z dodatkiem miodu. Tak przygotowane ogórki, możesz wykorzystać jako surówka do obiadu lub dodatek do kanapek.

Składniki
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania
15 min Czas przygotowania
  • Ogórki umyj i odstaw na bok.

  • Korzeń chrzanu i czosnek obierz, a następnie pokrój w słupki.

  • Zagotuj w garnku wodę z solą oraz miodem.

  • Przełóż ogórki do słoików, dodaj chrzan, czosnek, przyprawy i zalej je przygotowaną zalewą.

  • Zakręć szczelnie słoiczki i pasteryzuj.

  • Odstaw słoiki w ciepłe i ciemne miejsce na minimum 5 dni.

Porady Gotowanie

Jeśli wolisz bardziej pikantne smaki, możesz dodać do słoiczka posiekaną papryczkę chili.

Możesz też przetestować gotową mieszankę przypraw do ogórków kwaszonych i małosolnych Kamis. W tym wypadku pomiń punkt, w którym dodajesz suszone przyprawy.

Oceny i komentarze: 0