[x]

Szukasz więcej kulinarnych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Nie pytaj więcej

Szukasz więcej kulinarnych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.

00 0
image
Oceń

Ogórki konserwowe

Kiszenie ogórków konserwowych to nic trudnego! Wystarczy dobrać wysokiej jakości produkty i odpowiednie proporcje przypraw, a reszta zrobi się sama! Ogórki konserwowe w dobrze zawekowanych słoikach będą spokojnie czekać w twojej spiżarni, aż nabierzesz na nie ochoty. Wypróbuj nasz przepis na najlepsze ogórki konserwowe na świecie!

Składniki
Sposób przygotowania
  • Ogórki ułożyć ściśle w słoju, przekładając przyprawami.

  • Zagotować wodę z octem, solą i cukrem.

  • Tak przygotowanym gorącym roztworem zalać ogórki.

  • Ogórki powinny być zawsze przykryte roztworem.

  • Słoje szczelnie zamknąć i pasteryzować.

Porady Gotowanie

Polecamy również konserwowanie ogórków z dodatkiem naszej Przyprawy do ogórków konserwowych.

Oceny i komentarze: 0

[x]

Szukasz więcej kulinarnych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Nie pytaj więcej

Szukasz więcej kulinarnych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.