Szukasz kulinarnych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz kulinarnych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Ogórki i kapusta to nie jedyne warzywa, które warto ukisić. Coraz częściej Polacy sięgają po kiszone pomidory, które idealnie zachowują smaki lata oraz, co ucieszy Panie, są niskokaloryczne. Wypróbuj nasz sprawdzony przepis na kiszone pomidory.
Do kiszonych pomidorów użyj warzyw o średniej wielkości, takie której nadają się na jeden kęs.
Najlepszy smak pomidorów uzyskasz po około 6-8 tygodniach.
Do fermentacji używaj wody butelkowej zaufanego producenta lub ze źródła wody oligoceńskiej. Woda z kranu może zawierać sporo chloru, który uniemożliwia rozwój bakterii i może zakłócić proces kiszenia.
Szukasz kulinarnych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz kulinarnych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!