Szukasz więcej kulinarnych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz więcej kulinarnych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.
Chociaż cukinia to warzywo letnie, możesz ją jeść przez cały rok! Wystarczy, że odpowiednio wcześnie ją zamarynujesz. Cukinia marynowana to pozycja obowiązkowa jeśli chodzi o przetwory na zimę, bo jedzenie cukinii ma same zalety! Cukinia jest niskokalorycznym i lekkostrawnym warzywem, więc jest idealna dla osób, które chcą zrzucić zbędne kilogramy. Ponadto ma mnóstwo witamin i minerałów, a dietetycy zalecają ją w diecie antyrakowej i odkwaszającej. Kiszona cukinia w słoikach z liśćmi wiśni i gałązką kopru oraz gorczycą białą to bomba odżywcza, na której przygotowanie warto poświęcić trochę czasu.
Szukasz więcej kulinarnych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Szukasz więcej kulinarnych inspiracji?
Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!
Możesz w każdej chwili się wypisać.