Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Buraczki z papryką w zalewie octowej

Nie masz pomysłu na pyszną i wartościową surówkę? Wypróbuj nasz przepis na słodko pikantne buraki, które idealnie pasują do każdego rodzaju mięsa oraz sprawdzą się jako dodatek do kanapek.

Składniki
Sposób przygotowania
25 min Czas przygotowania 10 min Czas gotowania
25 min Czas przygotowania
10 min Czas gotowania
  • Buraczki umyj, wrzuć do garnka i gotuj w skórce, aż będą miękkie.

  • Ugotowane buraki obierz ze skórki i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami.

  • Paprykę i papryczki chili oczyść z pestek i pokrój w paseczki.

  • Cebulę pokrój w piórka.

  • W dużym garnku zagotuj wodę, dodaj ocet, cukier, sól, pieprz i paprykę w proszku. Do gotującej się zalewy dodaj paprykę i cebulę i doprowadź warzywa do miękkości.

  • Dodaj poszatkowane buraki, dokładnie zamieszaj i gotuj na małym ogniu przez ok 5 minut.

  • Przełóż mieszankę do wyparzonych słoiczków. Zakręć szczelnie słoiczki i pasteryzuj przez ok 10 minut.

Oceny i komentarze: 0