Papryka marynowana
20M
Czas przygotowania
20M
Czas gotowania
7
Składniki
przetwory recipes
Papryka marynowana
20M
Czas przygotowania
20M
Czas gotowania
7
Składniki
Składniki
- 2 kg papryki
- 1 opakowanie przyprawa do papryki konserwowej
- Zalewa
- 5 szklanek wody
- 1 szklanka octu
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki soli
- olej
Instrukcje
- 1 Składniki zalewy zagotuj.
- 2 Paprykę umyj i oczyść z gniazd nasiennych. W wyparzone słoiki układaj ściśle pokrojoną w paski paprykę, zalej ciepłą zalewą, wsyp po 1 łyżeczce przyprawy, wlej po łyżce oleju i zakręć.
- 3 Pasteryzuj od 10 do 20 minut, w zależności od grubości plastrów papryki.
- 4 Słoiki wyjmij z wody, ustaw do góry dnem i zostaw do ostygnięcia.
Składniki
- 2 kg papryki
- 1 opakowanie przyprawa do papryki konserwowej
- Zalewa
- 5 szklanek wody
- 1 szklanka octu
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki soli
- olej
POWIĄZANE ARTYKUŁY I FILMY
Odkryj nowy smak: Musztarda z Curry
Musztarda z Curry to łagodna mieszanka smaków z przyprawami curry w roli głównej oraz z delikatną nutą owocową.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.