Spaghetti Carbonara

Szukasz pomysłu na szybki obiad? Koniecznie wypróbuj nasz prosty przepis na spaghetti carbonara. To proste i tanie danie przygotujesz w zaledwie 20 minut! Spaghetti Carbonara! to oryginalny włoski makaron, który zasmakuje wszystkim domownikom. Zobacz, jak w prosty sposób go przygotować!

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
5 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania
5 min Czas przygotowania
15 min Czas gotowania
  • Ugotuj makron w osolonej wodzie do momentu aż będzie al dente.

  • Pokrój boczek na małą kosteczkę i smaż na rozgrzanym oleju, aż się lekko zarumieni.

  • Dodaj na patelnię posiekany czosnek i natkę pietruszki. Jeśli nie masz świeżego czosnku użyj przyprawy Czosnek z Natką pietruszki Kamis.

  • Odcedzony makaron przełóż na patelnię z boczkiem, posyp połową startego parmezanu, dodaj świeżo mielony pieprz i dokładnie wymieszaj.

  • Dodaj roztrzepane jajka i dokładnie wymieszaj.

  • Przełóż makaron na ogrzane talerze, posyp parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem.

Porady Gotowanie

Jeśli nie masz po ręką sera Parmezan, Carbonarę możesz podać z serami typu: Pecorino lub Grana Padano.

Oryginalne Spaghetti alla Carbonara przygotowane jest z użyciem boczku pancetta.