Makaron Udon z Warzywami

15MIN
Czas przygotowania
10MIN
Czas gotowania
14
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 3

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu udon świeży ( 200g)
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 mała czerwona cebula pokrojona w piórka
  • 60 g grzybów shitake pokrojonych w paski
  • 60 g marchewki pokrojonej w cienkie słupki
  • 60 g białej rzodkwi pokrojonej w cienkie słupki
  • 100 g kapusty pekińskiej pokrojonej w grube paski
  • 50 ml sos sojowego
  • 50 ml mirinu
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • 1 ½ łyżeczki brązowego cukru
  • 1 opakowanie przyprawy Kuchnia Japońska Udon 7 Smaków
  • 50 g kiełki fasoli
  • 2 łyżki szczypioru z dymki drobno pokrojonego

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy