Ryż dokładnie opłukać pod bieżącą wodą.
Dodać szynkę i groszek.
Smażyć dalej przez 2 minuty stale mieszając.
Wyjąć z patelni.
Wlać resztę oleju na patelnię, podsmażyć ryż.
Dodać szynkę, krewetki, groszek i pokrojony omlet.
Wymieszać, doprawić do smaku Przyprawą kuchni chińskiej i zaraz podawać.
Wrzucić do dużej ilości zimnej wody i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez 15-17 minut. Odcedzić.
Dymkę posiekać.
Krewetki umyć i osolić.
Ubić jajka, dodać 1 łyżeczkę Przyprawy kuchni chińskiej i posiekaną dymkę.
Na dużej patelni rozgrzać łyżkę oleju, wlać jajka i usmażyć cienki omlet.
Gdy ostygnie, pokroić na kwadraty o boku 1,5 cm.
Na takie same kwadraty pokroić szynkę.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić krewetki i smażyć przez 1 minutę.