Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Łazanki zapiekane z porem

To prosty przepis na szybki i pożywny obiad albo kolację. Tymianek, gałka muszkatołowa i czosnek doskonale i aromatycznie dopełniły całości. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni"

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
45 min Czas gotowania
45 min Czas gotowania
  • Łazanki ugotuj w osolonej wodzie.

  • Pokrojoną w kostkę wędlinę podsmaż na maśle, dodaj pokrojonego pora, smaż kilka minut.

  • Makaron wymieszaj z porem.

  • Śmietanę wymieszaj z jajami, natką pietruszki, tymiankiem, gałką muszkatołową, czosnkiem, dopraw solą i pieprzem.

  • Makaron z porem przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej śmietaną, dokładnie ubij.

  • Piecz ok. 20 minut w temperaturze 175 stopni.

Oceny i komentarze: 0