Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kotlety z kaszy kuskus

To połączenie Cię zaskoczy: pożywne kotlety z kaszy kuskus z jajkiem i wędliną oraz puree z zielonego groszku. Smak kotlecików podkręcają: natka pietruszki, kmin rzymski i papryka. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni"

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
40 min Czas gotowania
40 min Czas gotowania
  • Kaszę zalej wrzątkiem w proporcjach 1:2, przykryj i odstaw na 5-8 minut.

  • Do wystudzonej kaszy dodaj 1 pokrojoną w kostkę, podsmażoną cebulę, starte jaja ugotowane na twardo, pokrojoną w kostkę wędlinę. Dodaj 2 surowe jaja, natkę pietruszki, dopraw solą, papryką i kminem rzymskim. Wyrób na jednolitą masę.

  • Formuj owalne kotlety a następnie panieruj je w jajku i bułce tartej.

  • W rondelku podsmaż na maśle pokrojoną w kostkę pozostałą cebule, dodaj groszek, podlej wodą duś razem przez kilka min. dodaj śmietanę, zmiksuj na jednolita konsystencję, dopraw solą i pieprzem.

  • Usmażone kotlety podawaj z puree z groszku.

Porady Gotowanie

Wystarczy, że ominiesz w liście składników wędliny, żeby przygotować to danie w wersji wegetariańskiej.

Oceny i komentarze: 0