Z uda kaczki delikatnie usuwamy kość i nacinamy skórę.
Mięso doprawiamy do smaku przyprawami i nacieramy czosnkiem – formujemy i spinamy wykałaczką.
Boczek kroimy w kostkę i przesmażamy w garnku z białą cebulą (pokrojoną w kostkę) i czosnkiem.
Dodajemy uda z kaczki - delikatnie podsmażamy.
Zalewamy bulionem i dodajemy liść laurowy i ziele angielskie - dusimy pod przykryciem.
Marchewkę kroimy w kostkę i dodajemy na 15 min. przed końcem gotowania.
Pieczarki płuczemy, obieramy i kroimy w 1/8 smażymy na patelni i dusimy.
Na patelni rozpuszczamy cukier, dodajemy czerwoną cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy kilka minut – zalewamy winem czerwonym, dusimy.
Wino z cebulą dodajemy do kaczki i gotujemy kilka minut do zgęstnienia sosu.