Tacos z kurczakiem i warzywami

Przygotuj wyjątkowe, meksykańskie tacos z soczystym kurczakiem w kilku łatwych krokach! Nasz przepis jest szybki i prosty w przygotowaniu, co sprawia, że jest idealny na letnią kolację lub lunch.
1GODZ. 25MIN
Czas przygotowania
8MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 3

Składniki

  • 2 cebule czerwone, pokrojone w piórka
  • 1 łyżeczka Chili kruszone w słoiczku
  • Sok z 1 limonki
  • Szczypta brązowego cukru
  • Szczypta soli
  • 400 g piersi z kurczaka, pokrojonej w cienkie paski
  • 2 łyżeczki Kmin rzymski mielony
  • 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
  • 1 łyżeczka Oregano w torebce
  • Sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • 4 rzodkiewki, pokrojone w cienkie plastry
  • 6 meksykańskich taco o średnicy 15 cm
  • 6 łyżeczek kwaśnej śmietany

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy