Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
00 0
image
Oceń

Kurczak w cieście francuskim z cukinią

Kurczak w cieście francuskim to pyszny przepis dla osób, które nie mają czasu na gotowanie. Jest prosty w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników. Sprawdź, jak przygotować smaczny obiad.

Składniki
Porcja dla: 5
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania
  • Pierś kurczaka oczyść z błonek i pokrój na kosteczkę.

  • W małej miseczce wymieszaj wszystkie przyprawy z 3 łyżkami oleju i natrzyj mieszanką pokrojonego kurczaka.

  • Kurczaka podsmaż delikatnie na rozgrzanej patelni aż się lekko zarumieni.

  • Przygotuj formę do tarty: wysmaruj ją dokładnie masłem i obsyp bułką tartą.

  • Wyłóż ciasto na przygotowaną formę i dociśnij dokładnie do brzegów. Dno ponakłuwaj widelcem.

  • Wyłóż na ciasto kurczaka, pokrojone oliwki i cukinię pokrojoną w cieniutkie plasterki.

  • W oddzielnej misce połącz, jajka, śmietanę, starty żółty ser oraz pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

  • Przelej sos do formy z kurczakiem i włóż tartę do nagrzanego piekarnika (200 stopni).

  • Piecz tartę przez ok. 20-25 minut.

Oceny i komentarze: 0