Cookie!
Pliki cookie pomagają nam dostarczać treść naszego serwisu. Używając serwisu zgadzasz się na wykorzystanie przez nas plików cookie. Więcej informacji »
[x]

Szukasz więcej kulinarnych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Nie pytaj więcej

Szukasz więcej kulinarnych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.

00 0
image
Oceń

Kurczak po seczuańsku - przepis na dobre danie

Kuchnia orientalna kryje bogactwo smaków i aromatów. Ich tajemnica tkwi w oryginalnych dodatkach i przyprawach.
Odkryj je w inspirujących daniach kuchni azjatyckiej od KAMIS.

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
  • Kurczaka pokrój w plastry, oprósz 1/2 opakowania przyprawy Kurczak po seczuańsku KAMIS oraz mąką kukurydzianą, smaż na rozgrzanym oleju.

  • Dodaj pokrojoną w kostkę dymkę, marchew, smaż jeszcze 1 minutę.

  • Dodaj sos sojowy, miód , pozostałą przyprawę, podlej ½ szklani wody i gotuj ok 5 minut.

  • Na koniec dodaj olej sezamowy oraz pokrojony szczypior. Podawaj z ryżem. Dodatkowo możesz dodać kiełki fasoli lub pędy bambusa.

Oceny i komentarze: 0

[x]

Szukasz więcej kulinarnych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Nie pytaj więcej

Szukasz więcej kulinarnych inspiracji?

Zapisz się na nasz newsletter a prześlemy Ci ciekawe przepisy!

Akceptuję regularmin portalu

Możesz w każdej chwili się wypisać.