Kulki ryżowe nadziewane sezamem i kurczakiem w 7 smakach wraz z błyskawicznym kimchi

30MIN
Czas przygotowania
45MIN
Czas gotowania
18
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 8

Składniki

  • 350 g ryżu do sushi
  • 275 ml octu ryżowego z dodatkiem soli i cukru
  • 3 łyżki cukru
  • sok z 1 pomarańczy
  • 1 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
  • 1 łyżeczka Imbir mielony
  • 2/3 łyżeczki Chili kruszone w słoiczku
  • 100 g kapusty pekińskiej (grubo posiekanej)
  • 50 g rzodkwi japońskiej (pokrojonej w cienkie plasterki)
  • 3 cebule dymki (pokrojone w ok. 5 cm paski)
  • 1/2 czerwonej papryki (pokrojonej w cienkie paski)
  • 1 1/4 łyżeczki Sól morska
  • 225 g udek z kurczaka bez skóry i kości (pokrojonych w kostkę o boku 1 cm)
  • 1 łyżka japońskiej przyprawy siedmiu smaków (sprawdź osobny przepis)
  • 50 ml oleju roślinnego
  • 50 ml majonezu
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżki domowej japońskiej posypki furikake (sprawdź osobny przepis)

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy