30MIN
Czas przygotowania
45MIN
Czas gotowania
18
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 8
Składniki
- 350 g ryżu do sushi
- 275 ml octu ryżowego z dodatkiem soli i cukru
- 3 łyżki cukru
- sok z 1 pomarańczy
- 1 1/2 łyżeczki Czosnek granulowany w torebce
- 1 łyżeczka Imbir mielony
- 2/3 łyżeczki Chili kruszone w słoiczku
- 100 g kapusty pekińskiej (grubo posiekanej)
- 50 g rzodkwi japońskiej (pokrojonej w cienkie plasterki)
- 3 cebule dymki (pokrojone w ok. 5 cm paski)
- 1/2 czerwonej papryki (pokrojonej w cienkie paski)
- 1 1/4 łyżeczki Sól morska
- 225 g udek z kurczaka bez skóry i kości (pokrojonych w kostkę o boku 1 cm)
- 1 łyżka japońskiej przyprawy siedmiu smaków (sprawdź osobny przepis)
- 50 ml oleju roślinnego
- 50 ml majonezu
- 2 łyżki sezamu
- 2 łyżki domowej japońskiej posypki furikake (sprawdź osobny przepis)
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce