Muffinki brownie z cukinii

45MIN
Czas przygotowania
40MIN
Czas gotowania
18
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 14

Składniki

  • Ciasto
  • 150 g mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki Proszek Do Pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • Szczypta soli
  • 30 g kakao
  • 60 g masła
  • 120 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka Cukier Wanilinowy
  • 1 duże jajko
  • 60 ml oleju
  • 60 g jogurtu naturalnego
  • 1 szklanka (około 200 g) cukinii startej na tarce o dużych oczkach
  • 50 g posiekanej gorzkiej czekolady
  • Krem do muffinek
  • 100 g duszonych daktyli bez pestek
  • 200 ml wrzątku
  • 250 ml śmietanki kremówki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • Posypka Kolorowe Patyczki

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy