1Umyj dokładnie grzyby, namocz je przez ok. 15-20 minut, a następnie gotuj do momentu, aż będą miękkie.
2Cebulę obierz i posiekaj na piórka. Podsmaż na oleju, aż nabierze brązowego koloru i dodaj pokrojone w kostkę grzyby. Duś wszystko na małym ogniu przez ok. 5 minut. Odstaw na bok do wystygnięcia.
3Przesiej mąkę na blat tworząc kopiec.
4Na środku stożka zrób palcem mały otwór i zalej mąkę wrzącą wodą. Zagnieć dokładnie składniki.
5Posyp ciasto skrobią, dodaj szczyptę soli i pieprzu, zagnieć i rozwałkuj na cienki placek – ok. 2 mm grubości.
6Potnij placek na szerokie pasy i podziel go na kwadraty.
7Na środek każdego kwadratu wyłóż farsz i zagnij ciasto na trójkąty.
8Sklej brzegi i uformuj uszko (najlepiej na palcu).
9Gotowe uszka wrzuć na wrzącą i osoloną wodę. Uszka po 3 minutach powinny wypłynąć, to znak, że są gotowe do jedzenia.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.