Tortilla ziemniaczana to danie bardzo popularne w całej Hiszpanii. Omlet z ziemniakami możesz zjeść na na śniadanie, obiad lub kolację, świetnie smakuje i na ciepło, i na zimno. Receptura jest prosta, a efekt zachwycający. Przygotuj hiszpańską tortillę w domu i przekonaj się sam! Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".
Ziemniaki pokrój w cienkie plasterki, a cebulę w piórka.
Cebule podsmaż na oleju, dodaj ziemniaki smaż razem kilka min. Całość wystudź.
Do ziemniaków dodaj roztrzepane jajka, paprykę, czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Wyłóż na rozgrzaną patelnie i smaż po kilka min z każdej strony.
Przed podaniem pokrój na trójkąty, podawaj z ulubionym dipem.
Do tortilli możesz dodać ulubione dodatki takie jak ser, wędlinę, posiekaną natkę pietruszki etc.