Tortilla Espanola

Tortilla ziemniaczana to danie bardzo popularne w całej Hiszpanii. Omlet z ziemniakami możesz zjeść na na śniadanie, obiad lub kolację, świetnie smakuje i na ciepło, i na zimno. Receptura jest prosta, a efekt zachwycający. Przygotuj hiszpańską tortillę w domu i przekonaj się sam! Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni".

Składniki
Porcja dla: 4-6
Sposób przygotowania
10 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania
10 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania
  • Ziemniaki pokrój w cienkie plasterki, a cebulę w piórka.

  • Cebule podsmaż na oleju, dodaj ziemniaki smaż razem kilka min. Całość wystudź.

  • Do ziemniaków dodaj roztrzepane jajka, paprykę, czosnek. Dopraw solą i pieprzem. Wyłóż na rozgrzaną patelnie i smaż po kilka min z każdej strony.

  • Przed podaniem pokrój na trójkąty, podawaj z ulubionym dipem.

Porady Gotowanie

Do tortilli możesz dodać ulubione dodatki takie jak ser, wędlinę, posiekaną natkę pietruszki etc.

Oceny i komentarze: 0