Naleśniki z imbirem i miodem

Wypróbuj ciekawy sposób na naleśniki z serem. Dodaj do sera słodki miód i aromatyczny imbir. Przepis przygotował nasz szef kuchni w ramach programu "Kulinarnie mocni"

Składniki
Porcja dla: 4
Sposób przygotowania
15 min Czas przygotowania 25 min Czas gotowania
15 min Czas przygotowania
25 min Czas gotowania
  • Jaja ubij, dodaj mleko, wodę, mąkę, roztopione masło,, cukier z prawdziwą wanilią i kardamonem, szczyptę soli, wyrabiaj na jednolite ciasto.

  • Naleśniki smaż na patelni delikatnie posmarowanej olejem.

  • Śmietanę ubij, dodaj zmiksowany twaróg, miód, imbir, skórkę z limonki, dokładnie wymieszaj.

  • Naleśniki nadziewaj farszem i zawijaj w ulubiony sposób.

Porady Gotowanie

Dodanie oleju do ciasta naleśnikowego sprawia, że mniej oleju zużywamy do smażenia naleśników.

Posmaruj patelnię cienko olejem przed smażeniem pierwszego naleśnika, a kolejne będą się świetnie smażyć bez dodawania tłuszczu.