1Mąkę, wodę, szczyptę soli i olej wyrabiaj kilka minut na jednolitą masę. Ciasto odstaw na kilkanaście minut.
2Następnie podziel je na 4-5 równych części, uformuj z nich kule a następnie rozwałkuj na bardzo cienkie placki.
3Placki smaż na suchej patelni po kilkadziesiąt sekund na każdej ze stron.
4Zrób sos beszamelowy. Masło rozgrzej w rondelku, wsyp 2 łyżki mąki, przygotuj złocistą zasmażkę, dodaj mleko i gotuj do uzyskania konsystencji sosu. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
5W tortownicy układaj warstwami: placki, szpinak i beszamel.
6Wierzch posyp tartym serem, piecz ok. 30 min w temp. 170 st.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.