Placki dyniowe to doskonały pomysł na leniwe niedzielne śniadanie. Możesz przygotować ich więcej i zabrać ze sobą do pracy lub zapakować dzieciom do śniadaniówek. Nasz przepis na placki dyniowe ma mocno korzenny charakter, zawiera bowiem cynamon, imbir i goździki. Możesz też...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
10MIN
Czas przygotowania
15MIN
Czas gotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 4
Składniki
- 400 g dyni pokrojonej w kostkę
- 3 łyżki masła
- 250 ml mleka
- 200 g mąki
- 1 łyżeczka Cynamon mielony w torebce
- 1 łyżeczka Imbir mielony
- 6 Goździki w torebce, ( utartych w moździeżu)
- 2 łyżeczki proszku dopieczenia
- 3 łyżki cukru
- 2 jaja
- Olej do smażenia
- Jogurt naturalny gęsty, syrop klonowy do podania
Kluczowe produkty
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce