Placki dyniowe w stylu pancakes

Placki dyniowe to doskonały pomysł na leniwe niedzielne śniadanie. Możesz przygotować ich więcej i zabrać ze sobą do pracy lub zapakować dzieciom do śniadaniówek. Nasz przepis na placki dyniowe ma mocno korzenny charakter, zawiera bowiem cynamon, imbir i goździki. Możesz też... Placki dyniowe to doskonały pomysł na leniwe niedzielne śniadanie. Możesz przygotować ich więcej i zabrać ze sobą do pracy lub zapakować dzieciom do śniadaniówek. Nasz przepis na placki dyniowe ma mocno korzenny charakter, zawiera bowiem cynamon, imbir i goździki. Możesz też zrezygnować z tych przypraw, jeśli chcesz na przykład przygotować placki dyniowe dla niemowlaka. Czytaj więcej Czytaj mniej
10MIN
Czas przygotowania
15MIN
Czas gotowania
12
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 4

Składniki

  • 400 g dyni pokrojonej w kostkę
  • 3 łyżki masła
  • 250 ml mleka
  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczka Cynamon mielony w torebce
  • 1 łyżeczka Imbir mielony
  • 6 Goździki w torebce, ( utartych w moździeżu)
  • 2 łyżeczki proszku dopieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • 2 jaja
  • Olej do smażenia
  • Jogurt naturalny gęsty, syrop klonowy do podania

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy