Mówi się, że śniadanie to najważniejszy posiłek każdego dnia. Warto, by był on zdrowy, smaczny i prosty w przygotowaniu. Zadbaj o zdrowie najbliższych i przygotuj pełnowartościowe śniadanie. Na nasza owsiankę potrzebujesz jedynie 15 minut.
Płatki wsyp do średniego garnka i zalej je mlekiem. Gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
Dosyp łyżkę cynamonu i dokładnie wymieszaj.
Przelej owsiankę do miseczki i dodaj posiekane orzechy, pokrojonego w plasterki banana, borówki oraz siemię lniane.
Na sam koniec posyp owsiankę szczyptą cynamonu.
Jeśli chcesz przygotować bezglutenową wersję owsianki, zamiast płatków owsianych, użyj płatków gryczanych.
W przepisie możesz wykorzystać swoje ulubione bakalie: rodzynki, suszone figi czy owoce goi.