Przygotuj gulasz cielęcy, w którym mięso jest tak delikatne, że rozpływa się w ustach. To przepyszne jednogarnkowe danie będą chwalić wszyscy Twoi bliscy. Nasz przepis na gulasz cielęcy zawiera soczyste pomidory, a także bulion z kurczaka, czosnek, goździki i bazylia, które ...
Czytaj więcej
Czytaj mniej
12
LICZBA SKŁADNIKÓW
Liczba porcji: 6-8
Składniki
- 900 g cielęciny bez kości
- 2 ząbki czosnku
- 250 ml rosołu z kurczaka
- 1 łyżka natki pietruszki
- 500 g pomidorów
- 2 łyżki oliwy
- 6 szt. Goździki w torebce
- 1/4 Bazylia w torebce
- 1/4 łyżeczki Tymianek w torebce
- 1 łyżka Natka pietruszki w torebce
- 1/4 łyżeczki Majeranek w torebce
- 1/2 łyżeczki Pieprz czarny mielony w słoiczku
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)Informacje o wartościach odżywczych wkrótce