Słoninę pokroić w słupki, obtoczyć w Przyprawie i włożyć na 15 min. do zamrażalnika.
Do sosu dodać Musztardę i śmietanę, i całość przetrzeć przez sito.
Jeśli jest zbyt rzadki dodać mąkę rozprowadzoną niewielką ilością wody i zagotować.
Pokrojone frykando razem z pieczarkami przełożyć na ogrzany półmisek i polać sosem.
Cielęcinę gęsto naszpikować słupkami słoniny, natrzeć przyprawą, skropić sokiem z 1/2 cytryny i obwiązać mocno nitką.
Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
Cebulę pokroić i udusić na 1 łyżce masła.
Jarzyny obrać i pokroić w plasterki.
Pieczarki obrać i opłukać.
Cielęcinę włożyć do garnka, przykryć jarzynami (bez pieczarek) dodać jedną łyżkę masła, 1/2 szklanki wody, 1 łyżeczkę Przyprawy i dusić na małym ogniu (w razie potrzeby uzupełniać wodę).
Gdy mięso będzie zupełnie miękkie włożyć pieczarki i dusić jeszcze przez 15 minut. Zdjąć z ognia.
Wyjąć mięso i pieczarki, z mięsa zdjąć nici i pokroić na cienkie plastry.