Sposób przygotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Czas przygotowania
Czas gotowania
Owoce - w zależności od własnych preferencji – polecamy wiśnie, maliny i czarne porzeczki. Możemy użyć mrożonych poza sezonem i sparzyć je tak, jak w następnym przepisie, w syropie.
Wino wygotowujemy z przyprawami w całości oraz miodem do objętości 0.5 l. Po wyjęciu przypraw dodajemy przyprawę do Grzańca i rozpuszczaną żelatynę. Przelewany do kieliszków po ok 0.06 l i zostawiamy do ścięcia.
Mus z białej czekolady Żółtka ubijamy z cukrem i zaparzamy zagotowaną śmietaną. W powstałej masie rozkruszamy białą czekoladę i gdy masa ostygnie –dodajemy ubitą śmietanę i schładzamy. Przekładamy na warstwę wina w kieliszkach i dekorujemy swoimi ulubionymi owocami.