Piernik dyniowy

Piernik dyniowy to puszyste, wilgotne ciasto o głębokim, korzennym aromacie i słoneczno-złocistym kolorze. Nasz przepis na piernik dyniowy wykorzystuje słodycz pieczonej dyni Hokkaido i wyraziste przyprawy, takie jak cynamon, imbir czy gałka muszkatołowa. Na koniec nasz pier... Piernik dyniowy to puszyste, wilgotne ciasto o głębokim, korzennym aromacie i słoneczno-złocistym kolorze. Nasz przepis na piernik dyniowy wykorzystuje słodycz pieczonej dyni Hokkaido i wyraziste przyprawy, takie jak cynamon, imbir czy gałka muszkatołowa. Na koniec nasz piernik z dyni polewamy jeszcze pomarańczowym lukrem i posypujemy dekoracyjną posypką Kamis. Brzmi smaczenie? Wypróbuj nasz przepis! Czytaj więcej Czytaj mniej
40MIN
Czas przygotowania
45MIN
Czas gotowania
15
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 8

Składniki

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy