Musztarda z chili

Musztarda z chili to jedna z najostrzejszych musztard. Została stworzoną z myślą o osobach, które lubią bardzo wyraziste i mocne smaki. Dzięki niej miłośnicy pikantności w kuchni mogą z łatwością...

Musztarda z chili to jedna z najostrzejszych musztard. Została stworzoną z myślą o osobach, które lubią bardzo wyraziste i mocne smaki. Dzięki niej miłośnicy pikantności w kuchni mogą z łatwością „podkręcić” każde danie. Całość nie zawiera dodatku konserwantów. W mieszance zanurzone są kawałki ciętego chili, które podkreślają charakter musztardy i dodają jej interesującego wyglądu.

Propozycja spożycia: Musztarda z chili to idealny dodatek do mięs, szczególnie ciężkich i mocno przyprawionych oraz dań meksykańskich, ale może dodać pikanterii dowolnej potrawie. W parze z kiełbaskami, burgerami, golonką, a nawet białą kiełbasą zaciekawi każdego miłośnika ostrych smaków. Można też zastosować ją jako sos do dań typu deska z mięsem albo dań z grilla i użyć jej jako marynaty. Musztarda z chili sprawdzi jako ostry sos np. do dipów, winegretów, a weganom i wegetarianom może przydać się jako składnik dodający pikantnego smaku do zapiekanek ziemniaczanych i makaronowych.

Więcej Mniej

Informacje żywieniowe

Więcej informacji wkrótce

Składniki

woda, GORCZYCA, ocet spirytusowy, cukier, sól, koncentrat pomidorowy, chili cięte (1,5%), ekstrakt z papryki.

vegan-logo

Powiązane przepisy