Zupa z pieczonych warzyw z opiekanym awokado

20MIN
Czas przygotowania
50MIN
Czas gotowania
11
LICZBA SKŁADNIKÓW

Liczba porcji: 6

Składniki

  • 450 g (ok. 5 dużych sztuk) pomidorów śliwkowych (pokrojonych na ćwiartki)
  • 450 g (ok. 6 szklanek) świeżych boczniaków (bez nóżek)
  • 1 średniej wielkości cebula dymka (pokrojona na ćwiartki)
  • 4 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki Sól morska
  • 1/2 łyżeczki Tymianek w torebce
  • 1 łyżka posiekanej szałwi
  • 1/2 łyżeczki Pieprz czarny mielony w torebce
  • 1 średniej wielkości awokado (obrane, bez pestki i pokrojone na kawałki – ok. 2 cm)
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 1 szklanka wody

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy