Składniki
Przepis na 7 porcji (po 1 miseczce).
Porcje
-
1
szklanka
grubo pokrojonej pancetty
-
2
łyżeczki
Papryka słodka w torebce
-
2
szklanki
posiekanego jarmużu
-
1
łyżeczka
posiekanej szałwii
-
1/2
łyżeczki
Pieprz czarny mielony w torebce
-
1/4
łyżeczki
czerwonego pieprzu
-
1/4
łyżeczki
Sól morska
-
1
szklanka
posiekanej cebuli
-
1
szklanka
posiekanej marchewki
-
1/2
szklanki
posiekanego selera
-
1
łyżeczka
Czosnek granulowany w torebce
-
4
szklanki
(1 litr)
bulionu drobiowego
-
1
szklanka
wina albariño lub innego wytrawnego białego wina
-
1
puszka
(400 g)
fasoli żurawinowej (nazywanej też borlotti), odcedzonej
-
1/3
szklanki
makaronu orzo, nieugotowanego
-
2
grube paski skórki cytrynowej