1Oczyszczone i osuszone grzyby zalej wrzątkiem i odłóż na kilka godzin do namoczenia. Po tym czasie dokładnie je przecedź, pozostawiając cały wywar.
2Następnie przelej go do garnka i dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę razem z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i goździkami i gotuj przez ok. 15 min.
3W tym czasie rozgrzej masło na patelni i zeszklij drobno posiekaną cebulę. Dodaj pokrojone w grube paski grzyby i smaż całość jeszcze przez kilka minut.
4Następnie dodaj grzyby z cebulką do wywaru i gotuj przez kolejne 10-15 min.
5Pod koniec gotowania wlej nalewkę wiśniową i dopraw zupę do smaku solą oraz pieprzem.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.