Ziołowo-grzybowy bulion do picia z dodatkiem oleju z awokado

20M
Czas przygotowania
1H 15M
Czas gotowania
12
Składniki

Składniki 5 Porcje

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szklanki świeżych boczniaków (porozrywanych na paski)
  • 1 1/2 szklanki drobno posiekanego pora (biała i zielona część) lub 1 szklanka posiekanej w cienkie plastry cebuli dymki
  • 4 ząbki czosnku pokrojone w cienkie plasterki
  • 1/2 szklanki wytrawnego białego wina
  • 2 litr bulionu warzywnego
  • 2 łyżki Pieprz czarny ziarnisty w torebce
  • 1 łyżka posiekanej szałwii
  • 1 łyżeczka Sol morska
  • 1 łyżeczka Tymianek w torebce
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 5 łyżeczki oleju z awokado

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce