1W głębokim garnku rozgrzej oliwę na dużym ogniu. Dodaj boczniaki, pora oraz czosnek i gotuj, mieszając, aż warzywa zbrązowieją. Dolej wino i usuń przywarte do dna garnka części jedzenia.
2Dodaj bulion, pieprz, szałwię, sól morską i tymianek. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 1 godzinę.
3Przelej bulion przez sito. Odłóż to, co na nim pozostało, a do bulionu dodaj sok z cytryny. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania. Przelej bulion do wysokich szklanek lub kubków. Na wierzch każdej porcji rozlej bezpośrednio przed podaniem po 1 łyżeczce oleju z awokado.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.