Meksykańska zupa pozole z zieloną papryką i nasionami lotosu

20MIN
Czas przygotowania
1H 20MIN
Czas gotowania
17
LICZBA SKŁADNIKÓW

Składniki

  • 1 łyżka Chili Cayenne w słoiczku
  • 1 łyżeczka Kminek mielony w torebce
  • 1 łyżeczka Oregano w torebce
  • 1/2 łyżeczki Sól morska
  • 450 g wieprzowych żeberek bez kości lub pieczeniowej łopatki wieprzowej pokrojonej w kostki o bokach długości ok.1,5 cm
  • 4 łyżki oleju roślinnego, oddzielnie
  • 3 łodygi selera naciowego, pokrojone na kawałki wielkości ok. 2,5 cm (mniej więcej 1 szklanka)
  • 1 średniej wielkości cebula, pokrojona na kawałki wielkości ok. 2,5 cm (mniej więcej 2 szklanki)
  • 2 małe zielone ostre papryki poblano, pozbawione nasion i pokrojone na kawałki wielkości ok. 2,5 cm (mniej więcej 1 szklanka)
  • 120 g pokrojonych w paski grzybów shiitake
  • 1 łyżeczka Czosnek granulowany w torebce
  • 1 łyżeczka Imbir mielony
  • 10 szklanek bulionu drobiowego
  • 1 i 1/2 szklanki suszonych nasion lotosu
  • 3 szklanki poszarpanej młodej kapusty bok choy
  • 1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry
  • 1 limonka, pokrojona na cząstki

INFORMACJE ŻYWIENIOWE

(Na porcję)

Informacje o wartościach odżywczych wkrótce

Powiązane przepisy