Rozumiem i zgadzam się z polityką prywatności dotyczącą tej strony and
Wielkanocna zupa chrzanowa to danie, którego nie może zabraknąć podczas rodzinnych świąt. Bardzo szybka i prosta w przygotowaniu. Idealna dla osób, które debiutują w kuchni. Wypróbuj nasz przepis na zupę chrzanową i zachwyć swoją rodzinę!
1 kg szponder wołowy
1/2 selera
1 cebula
100 ml chrzanu tartego
2 pietruszki
1 korzeń chrzanu
200 ml śmietany
300 g ziemniaków
3/5 szt. Liście laurowe w torebce
5 szt. Ziele angielskie w torebce
Czosnek granulowany w sloiku
Sól morska
Szponder wołowy zalać wodą, dodać włoszczyznę, cebulę, korzeń chrzanu, liście laurowe, ziele angielskie, czosnek.
Gotować na małym ogniu około 90 min.
Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Pod koniec gotowania dodać śmietanę, tarty chrzan, doprawić do smaku.
Podawać z kawałkami wołowiny.