1Wołowinę pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, obsmażyć na gorącym oleju.
2Cebulę pokroić w plastry i obsmażyć.
3Cebulę i mięso przełożyć do garnka, zalać 2 szklankami wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, ½ łyżki Przyprawy uniwersalnej Bukiet smaku i dusić na małym ogniu ok. godzinę (w razie potrzeby uzupełniać wodę).
4Pieczarki pokroić w plastry, dodać do mięsa, wsypać koperek i dusić wszystko jeszcze ok. 30 minut (do miękkości mięsa).
5Mąkę wymieszać z 1/3 szklanki wody, ciągle mieszając dodać do sosu i zagotować.
6Na końcu połączyć ze śmietaną i w razie potrzeby doprawić do smaku Warzywkiem.
7Podawać z ziemniakami z wody lub kaszą gryczaną i sałatką z ogórka kiszonego.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.