1Polędwicę oczyść z błon, umyj i osusz. Podziel na 4 równe części. Delikatnie rozgnieć je wewnętrzną częścią dłoni.
2Do oleju dodaj wszystkie przyprawy, ocet i rozgnieciony czosnek. Wszystko dobrze wymieszaj.
3Do tak przygotowanej marynaty wrzuć mięso, pokryj je marynatą dokładnie z każdej strony. Wstaw do lodówki na noc.
4Przed pieczeniem na ruszcie grilla osącz steki z marynaty. Opiekaj je przez kilka minut z każdej strony, w zależności od preferowanego stopienia wysmażenia. Im dłużej będziesz je piekł tym mocniej będą wysmażone.
5Przed krojeniem pozostaw mięso na 2-3 minuty na talerzu. Przygotowane steki oprósz świeżo mieloną solą morską. Dobrym dodatkiem do steków będą grillowane cebule i pieczarki.
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Informacje o wartościach odżywczych wkrótce
INFORMACJE ŻYWIENIOWE
(Na porcję)
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.