Składniki
Przepis na 9 porcji przystawki.
Porcje
-
Sałatka z zielonym mango:
-
1/4
łyżeczki
Czosnek granulowany w torebce
-
1/8
łyżeczki
Chili w torebce
-
Wieprzowina grillowana po filipińsku:
-
450
g
polędwicy wieprzowej
-
1/2
szklanki
keczupu bananowego
-
2
łyżki
sosu sojowego
-
5
łyżeczek
cukru
-
1
łyżka
soku z limonki
-
1
łyżeczka
czerwonego pieprzu
-
1
łyżeczka
Czosnek granulowany w torebce
-
2
duże zielone (niedojrzałe) owoce mango, obrane, bez pestek i pokrojone na cienkie paski (ok. 2 szklanki)
-
1
łyżeczka
Papryka słodka w torebce
-
1/4
łyżeczki
Pieprz czarny mielony w torebce
-
3/4
szklanki
posiekanych orzechów nerkowca
-
1/4
szklanki
drobno posiekanej czerwonej cebuli
-
2
łyżki
keczupu bananowego
-
1
łyżka
posiekanej świeżej kolendry
-
2
łyżeczki
soku z limonki
-
1
łyżeczka
drobno posiekanej papryczki jalapeño
-
1/2
łyżeczki
Sól morska