Składniki
12 (po 1 szaszłyku)
Porcje
-
1/4
szklanki
mirin
-
1/4
szklanki
sake
-
3
łyżki
czerwonej pasty miso
-
2
łyżki
sosu sojowego
-
1
łyżeczka
oleju z prażonego sezamu
-
1
łyżeczka
Czosnek granulowany w torebce
-
1/2
łyżeczki
Imbir mielony
-
1
pokruszona
Papryka Piri Piri
-
2
łyżki
brązowego cukru w wersji light
-
2
łyżeczki
skrobi kukurydzianej
-
1/4
szklanki
wody
-
ok. 450 g polędwicy wieprzowej (pokrojonej w kostkę o boku ok. 2,5 cm)
-
1
średniej wielkości gruszka chińska (pokrojona w kostkę o boku ok. 2,5 cm)
-
2
cebule dymki (pokrojone w plasterki) – opcjonalnie
-
bambusowe patyczki do szaszłyków o długości ok 15 cm (namoczone w wodzie)