Składniki
15 (po 2 szaszłyki)
Porcje
-
Glazura z czerwoną pastą miso
-
1/4
szklanki
mirin
-
1/4
szklanki
sake
-
1/4
szklanki
soku ananasowego
-
3
łyżki
czerwonej pasty miso
-
3
łyżki
brązowego cukru w wersji light
-
2
łyżeczki
Imbir mielony
-
1
łyżeczka
Czosnek granulowany w torebce
-
Szaszłyki yakitori z klopsami z indyka oraz dymką
-
1/2
szklanki
panko (japońskiej panierki z okruszków chleba)
-
3
łyżki
drobno posiekanej cebuli dymki (sam szczypiorek)
-
1/2
łyżeczki
Pieprz biały mielony w torebce
-
500
g
mielonego mięsa z indyka
-
1/4
szklanki
posiekanej na kawałki o długości ok. 2,5 cm cebuli dymki (szczypiorek i cebulka)
-
bambusowe patyczki do szaszłyków o długości ok 15 cm
-
prażony sezam (opcjonalnie)